Πληροφορική (Επιχειρησιακή Πληροφορική) - CITY College, University of York Europe Campus
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece

Πληροφορική (Επιχειρησιακή Πληροφορική)

Computer Science (Business Informatics) - BSc (Hons)

BSc (Hons) in Computer Science (Business Informatics)

BSc (Hons) in Computer Science (Business Informatics)

Διάρκεια σπουδών / Γλώσσα διδασκαλίας: 3 χρόνια (1 στα ελληνικά και 2 στα αγγλικά)
Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το 3ετές πρόγραμμα που προσφέρεται εξολοκλήρου στα αγγλικά, επισκεφθείτε την αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Τίτλος σπουδών:
Στους αποφοίτους απονέμεται ο τίτλος σπουδών Bachelor of Science (Hons) in Computer Science (Business Informatics)
Το πτυχίο απονέμεται απευθείας από το University of York.
Το πτυχίο που παίρνουν οι απόφοιτοι του CITY College είναι αναγνωρισμένo από τον επίσημο βρετανικό φορέα αναγνώρισης πτυχίων, το UK ENIC – πρώην UK NARIC (αντίστοιχο βρετανικό ΔΟΑΤΑΠ). Στην Ελλάδα, οι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται και έχουν επαγγελματική ισοδυναμία με τους αντίστοιχους τίτλους των αποφοίτων των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

Θέλω περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

Δέχομαι να λάβω πληροφορίες μέσω email σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών που με ενδιαφέρει.

Συνεργασία με εταιρίες Πληροφορικής:
(σε αλφαβητική σειρά)

Συνεργασία με εταιρίες Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής του CITY College συνεργάζεται στενά με πολλές εταιρίες και οργανισμούς από τον χώρο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας. Οι φοιτητές επωφελούνται από το δίκτυο επαφών και συνεργατών του Τμήματος με διάφορους τρόπους (πχ. ευκαιρίες για θέσεις εργασίας ή πρακτικής, εργασίες σε real life projects κ.ά).


Προνομιακά Early Bird Δίδακτρα

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα σπουδών που σας ενδιαφέρει και για τη δυνατότητα εγγραφής με προνομιακά Early Bird δίδακτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παραπάνω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310-224026.

 

Το Πρόγραμμα

Οι σύγχρονοι οργανισμοί και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που επέφερε η παγκόσμια αγορά, η ψηφιακή οικονομία, η κοινωνία της γνώσης και η ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορικής. Οι επιχειρήσεις σήμερα υιοθετούν τεχνολογίες πληροφορικής για όλες τις επιχειρηματικές διαδικασίες, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι φοιτητές του προγράμματος αποκτούν το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο, την τεχνογνωσία και την εμπειρία για την ανάπτυξη συστημάτων λογισμικού και την επιτυχή αξιοποίηση των υφιστάμενων και αναδυόμενων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στους τομείς της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι φοιτητές διερευνούν τα θεωρητικά θεμέλια του τομέα της πληροφορικής, κατανοούν σε βάθος τις αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε πραγματικά έργα και αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν στο μέλλον τον εκπληκτικό ρυθμό αλλαγών που χαρακτηρίζουν την επιστήμη της πληροφορικής.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η δημιουργία αποφοίτων υψηλού επιπέδου, εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα εφόδια για να ακολουθήσουν επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων.
  • Να αποκτήσουν οι φοιτητές ένα πλήρες  θεωρητικό υπόβαθρο στους περισσότερους τομείς της επιστήμης τους.
  • Να αναπτύξουν οι φοιτητές σε βάθος κατανόηση των υπολογιστικών συστημάτων. Οι φοιτητές διδάσκονται όλα τα θέματα, τα προβλήματα και τις διαδικασίες που συνδέονται με την ανάλυση, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο συστημάτων.
  • Να δοθούν ευκαιρίες στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικά προβλήματα, με κύρια έμφαση στην ανάπτυξη συστημάτων για εφαρμογές στον τομέα των επιχειρήσεων.
  • Να αποδείξουν οι φοιτητές ότι έχουν την ικανότητα να ενοποιήσουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει σε διαφορετικά επίπεδα των σπουδών τους. 
  • Να αναπτύξουν οι φοιτητές και να ενισχύσουν εκείνες τις ικανότητες και δεξιότητες που μαζί με τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει να διαμορφώσουν τις στέρεες βάσεις στις οποίες να βασίσουν τη δια βίου συνεχή ανάπτυξη των γνώσεών τους και να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τον γρήγορο ρυθμό αλλαγών που χαρακτηρίζουν την επιστήμη της πληροφορικής.

 

Αναγνώριση / Πιστοποίηση:

BCS

 

Γιατί οι φοιτητές επιλέγουν αυτό το πρόγραμμα;

  • Πτυχίο από ένα από τα καλύτερα πα​νεπιστήμια του κόσμου: το Πανεπιστήμιο του York.
     
  • Αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και οι απόφοιτοι αποκτούν επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων τους, κατέχοντας τα ίδια δικαιώματα στην αγορά εργασίας με τους απόφοιτους δημόσιων ΑΕΙ. 
     
  • Δυνατότητα για πρακτική άσκηση σε εταιρίες πληροφορικής ή στο τμήμα πληροφορικής επιχειρήσεων κι οργανισμών.
     
  • Εξειδίκευση σε Business Informatics. Εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη των τελευταίων θεωριών και μεθόδων των κλάδων της Πληροφορικής της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
     
  • Σπουδές 1 χρόνο στα ελληνικά και 2 χρόνια στα αγγλικά, δίνοντας έτσι στους φοιτητές τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή χρήση της αγγλικής γλώσσας πριν προχωρήσουν κι ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα αγγλικά.
     
  • Μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό με αξιόλογη διδακτική εμπειρία και πλούσιο ερευνητικό έργο, καθώς και εμπειρία από την αγορά εργασίας.
     
  • Τελική εργασία πάνω σε πραγματικό case study. Στο τελευταίο έτος σπουδών οι φοιτητές συνεργάζονται με κάποια επιχείρηση ή οργανισμό ο οποίος τους αναθέτει ένα πραγματικό project ανάπτυξης λογισμικού το οποίο δουλεύουν και παραδίδουν ολοκληρωμένο στον ‘πελάτη’ τους.
    Δείτε μερικά από τα projects φοιτητών μας στην ιστοσελίδα ‘INVENT’.
     
  • Εξειδικευμένες φοιτητικές κοινότητες. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες φοιτητικές κοινότητες σχετικές με την πληροφορική (πχ. Association for Computing Machinery – ACM, Club Ρομποτικής, Jana Café κ.ά)
     
  • Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Περισσότεροι λόγοι:

  • Υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών. Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους μια σειρά από υπηρεσίες που τους βοηθούν να προοδεύσουν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους.
    Υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών
     
  • Δωρεάν συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Το Κολέγιο συνεργάζεται με τη ΧΑΝΘ και άλλους αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους φοιτητές του να έχουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης χωρίς καμία επιβάρυνση.
    Αθλητικές δραστηριότητες | Sports@CITY | Φοιτητικά Clubs
     
  • Πρόσβαση σε μία σύγχρονη πολυμορφική βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη του Κολεγίου, το Information & Learning Commons (ILC), προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργάζονται σε ομάδες ή να μελετούν μεμονωμένα και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει μία υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη.
    ILC - H υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη του CITY College
     
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και ομιλίες με προσκεκλημένους ομιλητές που μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους φοιτητές.

CITY College LibraryCITY College LibraryCITY College LibraryCITY College LibraryCITY College SportsCITY College SportsPaintball event by CITY College Students’ Union (CSU)Boat trip to ChalkidikiCITY College Running Team at the 11th ‘Alexander the Great’ International MarathonCITY College Gaming ClubCITY College students strolling around ThessalonikiCITY College students strolling around ThessalonikiAlterlife WH7 fitness centreAlterlife WH7 fitness centreAlterlife WH7 fitness centre

 

Αναγνώριση Πτυχίων Διεθνής Αναγνώριση / Πιστοποίηση Το Τμήμα

1ο Έτος

 

Stage 2

One module from the following:

 

Stage 3

Two modules from the following:

 

 

 

1ο Έτος

Προγραμματισμός: Μεθοδολογία και Σχεδιασμός
Το μάθημα στοχεύει να εισαγάγει το σπουδαστή πληροφορικής στην αλγοριθμική σκέψη, στην απλή ανάλυση προβλήματος, στο δομημένο σχεδιασμό προγράμματος και στην από επάνω προς τα κάτω σταδιακή βελτίωση κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής θα πρέπει να μπορεί να αναλύει και να σπάει τα προβλήματα σε μικρότερα μέρη που χρησιμοποιούν τις από επάνω προς τα κάτω σταδιακές μεθόδους βελτίωσης κώδικα, να μπορεί να περιγράφει τα αποτελέσματα της ανάλυσης με ψευδοκώδικα και με διαγράμματα ροής, να εφαρμόζει τις κατάλληλες αλγοριθμικές τεχνικές για να λυθεί ένα πρόβλημα και να εντοπίζει τα πιθανά συντακτικά ή/και λογικά λάθη στον κώδικα. Θα πρέπει να μπορεί να αξιολογεί τον κώδικα και να κατανοεί τη λειτουργία του, να εκφράζει λογικές προτάσεις ως μέρος μιας συνθήκης, σύμφωνα με την άλγεβρα Βool. Να αναγνωρίζει τις περιπτώσεις που απαιτούν τη χρήση της δομής ελέγχου if..then..else και να την εφαρμόζει στην επίλυση απλών προβλημάτων. Να αναγνωρίζει τις περιπτώσεις που απαιτούν τη χρήση δομών επανάληψης και να την εφαρμόζει στην επίλυση απλών προβλημάτων. Back to top

Αρχιτεκτονική Η/Υ
Το μάθημα αυτό παρέχει στο σπουδαστή βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θεμελιώδεις έννοιες στον τομέα της οργάνωσης και αρχιτεκτονικής υπολογιστικών συστημάτων. Η ύλη που καλύπτεται περιλαμβάνει την δομή και τα συστατικά σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων, την αρχιτεκτονικής της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας, την ιεραρχίας μνήμης και τους διαφορετικούς τύπους μνήμης, τις μεθόδους εισαγωγής/εξαγωγής δεδομένων από περιφερειακές μονάδες και συστήματα αποθήκευσης, αριθμητικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από υπολογιστές και τρόποι αναπαράστασης αριθμών, λογικές πύλες και ψηφιακή λογική. Το μάθημα δεν προϋποθέτει προαπαιτούμενες γνώσεις. Το μάθημα έχει ως στόχο να μυήσει τους σπουδαστές στην ορολογία και τα συστατικά των υπολογιστικών συστημάτων, να παρέχει μια εκτίμηση της τεχνολογίας υλικού υπολογιστών, να εξηγήσει τους μηχανισμούς αποθήκευσης και την οργάνωσή τους, να εισαγάγει τους σπουδαστές στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ψηφιακών κυκλωμάτων. Στοχεύει επίσης να εξοικειώσει τους σπουδαστές με την ψηφιακή αριθμητική και την ψηφιακή λογική και να περιγράψει τους αρχιτεκτονικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν την εκτέλεση προγραμμάτων και την επεξεργασία δεδομένων. Back to top

Αρχές Μαθηματικών
Το εισαγωγικό αυτό μάθημα βοηθά στην κατανόηση βασικών μαθηματικών μεθόδων οι οποίες απαιτούνται στη μελέτη προβλημάτων σχετικών με επιστήμη υπολογιστών. Το μάθημα καλύπτει τις προαπαιτούμενες μαθηματικές γνώσεις που χρειάζονται οι φοιτητές αυτού του κλάδου. Καλύπτει τους τομείς: βασική στατιστική και θεωρία πιθανοτήτων, γραμμική άλγεβρα και ανάλυση. Τους μαθαίνει χειρισμό του προγράμματος Matlab για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Το μάθημα αυτό στοχεύει να παρουσιάσει στους φοιτητές τις έννοιες: διανύσματα, πίνακες και γραμμικά συστήματα, συναρτήσεις, παράγωγοι και ολοκληρώματα, περιγραφική στατιστική και διακριτές και συνεχείς τυχαίες μεταβλητές. Back to top

Εισαγωγή στις Τεχνολογίες Διαδικτύου
Το μάθημα στοχεύει να παρουσιάσει μια σε βάθος γνώση χρήσης του διαδικτύου, να αναπτύξει ατομικές και ομαδικές δεξιότητες επικοινωνίας μέσω πρακτικής εργασίας και να αναπτύξει τις ουσιαστικές δεξιότητες τεχνολογίας πληροφοριών (ΙΤ). Μέχρι το τέλος του μαθήματος, ένας σπουδαστής θα είναι σε θέση να καταλάβει το διαδίκτυο, και να είναι σε θέση να γράψει ένα έγγραφο υπερκειμένων (Ηyper Τext) που χρησιμοποιεί τις γλώσσες HTML και XHTML για να παρουσιάσει τις ιδέες του/της. Να χρησιμοποιήσει τα πακέτα τυποποιημένου λογισμικού (εργαλεία επεξεργαστών λέξεων, υπολογισμών με λογιστικό φύλλο (spreadsheet) και παρουσίασης. Να δημιουργήσει μια απλή τεχνική έκθεση που χρησιμοποιεί Latex και να κατανοήσει XML, DTD. Μέχρι το τέλος της μονάδας, ένας σπουδαστής θα είναι σε θέση να καταλάβει τις αρχές της επικοινωνίας διαδικτύου και να ψάχνει αποτελεσματικά το διαδίκτυο. Να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως πρακτικό εργαλείο για τη συλλογή πληροφοριών, να αξιολογεί τις πηγές που βρίσκει στο διαδίκτυο και να επικοινωνεί τις ιδέες του/της αποτελεσματικότερα, προφορικά και εγγράφως. Θα είναι είναι σε θέση να δομεί αποτελεσματικά μια τεχνική έκθεση και να έχει μια μεγαλύτερη κατανόηση της δυναμικής μίας ομάδας, είτε ως μέλος ομάδας είτε ως ηγέτης ομάδας. Back to top

Ακαδημαϊκές Δεξιότητες στα Αγγλικά
Οι φοιτητές μαθαίνουν όλα τα είδη της ακαδημαϊκής επικοινωνίας στα αγγλικά και έχουν ευκαιρίες να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και τη δομή της γλώσσας που είναι πολύ σημαντική για την ακαδημαϊκή επικοινωνία. Το μάθημα διδάσκει στους φοιτητές πως να χρησιμοποιούν την τεχνολογία στην ακαδημαϊκή επικοινωνία. Επίσης μέσω της χρήσης διαφορετικών μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τη συνολική χρήση των ακαδημαϊκών αγγλικών. Ουσιαστικά το μάθημα λειτουργεί σαν μηχανισμός υποστήριξης των γλωσσικών αναγκών των φοιτητών σε βασικά μαθήματα της επιστήμης τους και έχει σκοπό να βελτιώσει τη συνολική χρήση της γλώσσας μέσα από τη μελέτη σύγχρονων θεμάτων που σχετίζονται με τον ρόλο του ανθρώπου στην κοινωνία καθώς και θεμάτων που αφορούν το επιστημονικό πεδίο των σπουδών τους. Back to top

Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός
Το μάθημα αυτό αποτελεί μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού, προσφέροντας γνώσεις βασικών τεχνικών ανάλυσης, σχεδιασμού και υλοποίησης αντικειμενοστραφών λύσεων, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Java. Έμφαση δίνεται στον εντοπισμό και την υλοποίηση των τάξεων (τύπων που καθορίζονται από το χρήστη) που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική και ισχυρή επίλυση προβλημάτων, η εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών της Java, όπως η χρήση των παρεχόμενων τάξεων και η κληρονομικότητα. Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι η εισαγωγή των σπουδαστών της επιστήμης υπολογιστών στην αντικειμενοστραφή προσέγγιση του προγραμματισμού υπολογιστών, στις βασικές τεχνικές ανάλυσης και το σχεδιασμού αντικειμενοστραφών λύσεων και στο συντακτικό της Java για αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Back to top

Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων
Η ανάλυση και ο σχεδιασμός συστημάτων είναι ένας ενεργός τομέας όπου νέες μέθοδοι και τεχνικές εμφανίζονται για να υποστηρίξουν τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Αυτό το μάθημα απευθύνεται στους σπουδαστές του πρώτου έτους και τους παρέχει μια επισκόπηση τςν διαφορτικών προσεγγίσεων ανάπτυξης. Επιπλέον, το μάθημα εστιάζει στην ανάλυση και το σχεδιασμό συστημάτων λογισμικού και την εφαρμογή της ενοποιημένης γλώσσας μοντελοποίησης (UML) σε μια διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Οι στόχοι του μαθήματος είναι να παρέχει μια επισκόπηση των πληροφοριακών συστημάτων, να ερευνήσει τους ρόλους των συμμετόχων στα πληροφοριακά συστήματα και να εισαγάγει τις αρχές της διαχείρησης έργου. Στοχεύει να ερευνήσει τις απαιτήσεις χρηστών και να καθορίσει τεχνικές για να μοντελοποιηθούν, να εισαγάγει την γλώσσα UML για την ανάλυση και το σχεδιασμό συστημάτων και να διδάξει μια μεθοδολογία για τη μοντελοποίηση των συστημάτων λογισμικού με έναν αντικειμενοστρεφή τρόπο. Back to top

Αρχιτεκτονική Δικτύων Η/Υ
Αυτό το μάθημα παρέχει μια εισαγωγή στα σύγχρονα συστήματα δικτύων υπολογιστών. Το μάθημα καλύπτει τις θεμελιώδεις αρχές, τις βασικές θεωρίες και πρακτικές που υιοθετούνται στα δίκτυα υπολογιστών και στοχεύει να θέσει τα θεμέλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για περαιτέρω μελέτη ή έρευνα στον τομέα. Αυτό το μάθημα στοχεύει να εξετάσει τη δομή των δικτυακών συστημάτων επικοινωνιών, να παρουσιάσει τις θεμελιώδεις αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες των δικτύων υπολογιστών, να παρουσιάσει το υλικό που χρησιμοποιείται στα δίκτυα υπολογιστών, να συζητήσει το πρότυπο OSI ως μοντέλο για την κατανόηση και το σχεδιασμό ενός δικτύου υπολογιστών. Εχει ως στόχο επίσης να ερευνήσει το μοντέλο TCP/IP και τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας του Διαδικτύου, να ερευνήσει το ρόλο των προτύπων και των πρωτοκόλλων, να αναλύσει τη λειτουργία των διάφορων δικτυακών πρωτοκόλλων και να επιδείξει τα στάδια του σχεδιασμού και υλοποίησης ενός δικτύου. Back to top

Βάσεις Δεδομένων
Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι να εισαγάγει θεμελιώδεις έννοιες της τεχνολογίας βάσεων δεδομένων, να παρουσιάσει τα στάδια ανάπτυξης βάσεων δεδομένων με ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό, να παρουσιάσει τις υπάρχουσες μεθόδους υλοποίησης (ιεραρχικές, δικτυακές, σχεσιακές), να αναλύσει το θεωρητικό υπόβαθρο του σχεσιακού μοντέλου, να επιδείξει τα πλεονεκτήματα και τις τεχνικές του καλού σχεδιασμού της βάσης δεδομένων, να εισαγάγει στην Structured Query Language (SQL). Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδεiκνύουν μια ενδελεχή κατανόηση των τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων που εμπλέκονται στην τεχνολογία βάσεων δεδομένων, να εκτιμούν τη σημασία των αρχικών σταδίων της ανάπτυξης της βάσης δεδομένων, να αναπτύσσουν διαγράμματα οντοτήτων-σχέσεων βασισμένα σε αφηγηματικές περιγραφές καθώς και άλλο πληροφοριακό υλικό, να μετατρέπουν τα διαγράμματα οντοτήτων-σχέσεων σε καλά σχεδιασμένες σχέσεις, να εντοπίζουν λειτουργικές εξαρτήσεις και να ομαλοποιούν τις σχέσεις, και να γράφουν ερωτήματα σε SQL. Back to top

Ακαδημαϊκές και Μεταφερόμενες Δεξιότητες
Το μάθημα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν ακαδημαϊκές και μεταφερόμενες δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το φάσμα των μαθημάτων κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων σπουδών. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να μπορούν να κρατάνε και να οργανώνουν τις σημειώσεις τους, τις ιδέες τους και το χρόνο τους, να μελετούν με γρήγορο και αποδοτικό τρόπο, να αυτο-αξιολογηθούν γνωρίζοντας το σύστημα, κριτήρια και τρόπο βαθμολόγησης και να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα μέσα (βιβλιοθήκη, internet, ηλεκτρονικό μαθησιακό περιβάλλον κλπ) για την αναζήτηση αξιόλογης πληροφορίας και χρήσιμων πηγών. Θα πρέπει να μπορούν να αξιολογούν την πληροφορία και τις πηγές τους, να είναι ικανοί να κάνουν περίληψη όσων διαβάζουν και κατάλληλες αναφορές χωρίς λογοκλοπή, να γράφουν και να επιχειρηματολογούν με τρόπο που αρμόζει σε ακαδημαϊκές εργασίες και να είναι ενήμεροι για τους ακαδημαϊκούς κανονισμούς των σπουδών και το ακαδημαϊκό ήθος. Back to top

 

Stage 2

Logic Programming
The main aim of this module is to introduce Logic Programming through the Prolog language as a methodology for basic understanding of programming language concepts. A brief introduction to Predicate Calculus, Horn-Clause Logic and Logic Programming is made. Logic Programs are then defined and their Resolution Principle is discussed. The material taught also aims to provide an in depth study of Prolog, since Prolog will be widely used in future courses, like Artificial Intelligence, Expert Systems, Programming Language Concepts and 3rd year Projects. Emphasis will be given to the basic constructs of Prolog, avoiding the non-standard characteristics of any particular version used. However, possible extensions of Prolog towards parallelism, constraint satisfaction and declarativeness are discussed. By the end of the course the students are expected to have acquired good knowledge of the Prolog language, be able to comprehend the advantages of declarative programming as well as shortcomings in comparison with imperative languages, have acquired the basic background on principles of programming languages, like procedural abstraction, program design and development, parameter passing, variable binding etc. Back to top

Data Structures & Algorithms
This course provides the programming skills and knowledge of using an appropriate data structure for a software application. Students are introduced to the concept of data abstraction and learn how to treat data structures as ADT's. The C++ class structure provides the power in building well reusable and maintainable code. The course covers the efficient usage of data structures using the class member functions. The efficient usage and the analysis of algorithms is another component examined in this course. This course provides all the programming skills that will be used in the course Object Oriented Design to implement the designed solutions. By the end of this module the students should be able: to implement the concept of data abstraction, to build the ADT for the basic data structures, to teach the major sorting and searching algorithms and their computational complexity, to apply the appropriate data structure in each application and to emphasise design issues as cohesion and coupling. Back to top

Web Programming
Students study issues related to the architecture, design and development of contemporary dynamic web applications. Topics cover technologies associated with web applications including html/css, dynamic server-side pages, dynamic client-side scripts, personalisation (cookies and sessions) and client-side techniques for interactive web applications. Other issues presented and discussed include the current and future state of the web, web 2.0, semantic web and web services. Back to top

Data Analysis: Statistics and Probabilities
Data science is nowadays one of the highest-paying graduate jobs. This module aims at introducing students to the fundamental mathematical concepts pertaining to data science. It is conceptually divided in two parts. The first part is devoted to probability - a cornerstone of Data Science - and includes such topics as discrete and continuous random variables, and probability distributions. The second part is devoted to sample statistics and includes such topics as regression, estimation, confidence and hypotheses, and random processes. Back to top

Human-Computer Interaction
This unit intends to introduce students to Human Computer Interactions (HCI) principles and how they can be applied in the software development process. Specifically students see what usability is and how it can be measured, how HCI can be used in all phases of the software development process, and how HCI can be used to evaluate the usability of a software system. Back to top

Professional Issues in IT
Since students need to be aware of the wider social, legal and ethical issues of computing, this half-module aims to provide an understanding of the relationship between technological change, society and the law, emphasizing the powerful role that computers and computer professionals play in a technological society. It also introduces the legal areas which are relevant to the discipline of computer science (e.g. intellectual property, liability for defective software, computer misuse, etc.), and aims to provide an understanding of ethical concepts that are important to computer professionals and experience consideration of ethical dilemmas. Back to top

Operating Systems
This course offers an introduction to the fundamental principles and techniques employed in the design of operating systems; the concepts an operating system is based upon are covered in detail. Emphasis is drawn on the OS processes and their scheduling, as well as, the memory, the file system and their management. The above concepts are applied in the case of a UNIX system. By the end of the course students should be able to understand the basic concepts of operating systems, be familiar with the theory behind their design, realise the concepts of multi-tasking and time-sharing, comfortably cope with the UNIX operating system, comprehend the differences between various types of operating systems, be able to perform systems programming (processes) related tasks. Back to top

Software Development in Practice
This module introduces the students the complete process of producing proper software, from the conception of the original idea to testing and maintaining the final software product. It ties together processes and concepts that the students have been introduced to in the previous semesters like capturing the requirements and specifications of a project, making proper analysis and design, implementing the different parts of the software in a coherent and proper manner, as well as testing the software, in order to create a proper and user friendly product. The connection is made with the use of a case study as a vehicle to integrate and enhance the already existing taught knowledge. Back to top

Functional Programming
This module introduces students to the principles of the functional programming paradigm. The module introduces types, functions, as first-class language constructs, list comprehension, recursion, and immutability. Back to top

Artificial Intelligence Techniques
Artificial Intelligence (AI) is the area of science with the ultimate goal to build intelligent machines, i.e. machines that exhibit human-like behaviour when solving complex problems. Following the classic equation that "ai= search + knowledge representation", this module provides an in-depth introduction to artificial intelligence problem solving techniques by presenting blind and heuristic state space search algorithms and knowledge representation techniques, such as logic, structured representations and rules. For each technique discussed special emphasis will be given on the practical issues that arise during implementation. Finally, the module provides the necessary background knowledge for the third year units. Back to top

Formal Methods and Software Reliability
This course is an introductory course in Formal Methods and particularly in Formal Specification. Its aims are to discuss the reasons that led to the need for Formal Specification of software systems, to introduce the basic concepts for the design of mathematical models of software systems using Discrete Mathematics. By the end of the course students should understand what is meant by Formal Specification, appreciate the significance of Formal Specification for the design of good quality software, be able to design a complete, easy to understand and well structured mathematical model of a system in the formal specification language Z. Back to top

Information Systems Applications
Information Systems (IS) as a field of academic study encompasses the concepts, principles, and processes for two broad areas of activity within organizations: (a) acquisition, deployment, management, and strategy for information technology resources and services and (b) packaged system acquisition or system development, operation, and evolution of infrastructure and systems for use in organizational processes.
The purpose of this course is to explore the characteristics of the Information Systems and the different categories of IS, introduce the most important components of the Information Systems, and depict the differences between old and new (digital) Information Systems and their importance in the new digital economy era. Back to top

Research Skills in the IT Profession
This unit intends to introduce students to research-related issues and techniques that are commonly employed in Computer Science. Students will be exposed to methods for searching, identifying and evaluating scientific sources, report writing techniques, and principles and approaches to writing a literature reviewing. The unit will additionally cover research approaches for designing data collection strategies, and selecting appropriate analysis methods, as well as methods for the representation and interpretation of the results. Finally, the unit acts as a preparation for the 3rd year project, providing practical guidelines on how to write a successful dissertation. Back to top

Green Computing
Although the global adoption of ICT has resulted in a significant negative environmental impact, ICT forms part of the solution to many environmental issues. Green Computing is the study and practice of developing and using computer systems and telecommunications with minimal impact on the environment and at the same time maximizing the positive environmental impacts. This unit discusses the environmental impact of ICT, investigates available green technologies and tools and how they are utilised for developing Green ICT strategies towards sustainable computing, presents ways on revising business processes and ICT operations and all these within the available European and international legislation. Back to top

 

Stage 3

Professional Development Seminar Series
The aim of this non-credit unit is to enhance the students' learning experience and employability skills by organising a series of seminars on practical, contemporary and emerging issues essential for students’ professional career. Back to top

Individual Project
The project ia an extended piece of individual work throughout the third year of studies. students are expected to work on a topic of their interest and to have regular meetings with their supervisor to discuss their work. The individual project is equivalent to two full units. the project will develop students' ability to construct a project from initial, unstructured ideas, through a thorough analysis of the problem area, to plan, schedule, monitor and control own work, to defend their ideas in discussions and presentations and apply tools and techniques from taught courses. Back to top

Software Engineering
This course covers systematic production testing and maintenance of software products that are developed and modified under timing constraints and takes into consideration cost estimation issues. The emphasis of the course is on project management, planning and monitoring since the design and analysis part has been covered in the corresponding second level course. The objectives of this module are to conceptualise the management process of large computer systems, to understand basic concepts of software engineering, to understand the management issues involved in building large computer systems, to understand the importance and the techniques and strategies of adequate testing. Back to top

Data Science
This module introduces students to the fundamental elements, concepts and techniques involved in Data Science applications. Students will learn how to further use their previously acquired knowledge of database systems, probabilities, and statistics concepts, and further expand on the linear algebra required in data science. They will also gain experience in cleaning, transformation, data analysis as well as data visualisation. The module has a practical dimension through the use of an appropriate programming language. Back to top

Industrial Software Project
The purpose of this unit is to provide students with the opportunity to integrate and apply skills and knowledge they acquired so far in their studies to a realistic problem. Students are exposed to the processes involved in the team-based development of software through real-life projects that are provided by companies from the software industry. This unit aims to create an environment where students can apply their knowledge, to provide students with the experience of working in real-life project development circumstances, to  enable students to operate as a software development team and to integrate skills and knowledge of students. Back to top

Social Media and Networks
The advancements of social media and social networking websites are revolutionizing and facilitating the way people communicate, interact, generate and share information. Drawing upon technological, social, cultural, psychological and organizational perspectives, this unit presents underlying concepts and critical issues of social media and social networks and examines contemporary and emerging platforms, applications and technologies that enable and facilitate social communication and explores different approaches for creating, distributing and consuming engaging and interactive social media content. Back to top

Innovation and Entrepreneurship in IT
This unit aims to introduce concepts of creativity and entrepreneurial design, to introduce successful market attainment regarding it results, techniques for successful product design aligned with market needs. To introduce methods for accessing niche markets global wide and provide methods: for successful business planning and monitoring, for evaluating risks in relation to cost benefit analysis. The unit also aims to create knowledge on the protection of intellectual property rights emerged from IT projects, to introduce methods and techniques for innovation financing and to examine the management skills gained through the coursework assignments. Back to top

E-Commerce and Digital Markets
The Internet and World Wide Web have had a tremendous impact on organizations and how business is conducted. Modern enterprises are constantly trying to explore opportunities in today’s digital economies in which new business models are being invented and consumers are more powerful and knowledgeable. This unit provides balanced coverage of both the technology and business aspects of electronic commerce and digital markets. It presents underlying concepts, frameworks, business models, social-ethical-legal issues and business opportunities associated with electronic commerce and examines in detail current and emerging electronic commerce technologies and ICT infrastructure and components that enable and facilitate e-commerce. Back to top

IT Strategy in Business
In the emerging Digital Economy, information is a vital organizational resource that needs to be managed like other important business assets. Powerful technologies allow vast amounts of data to be stored, organized and analyzed in order to provide accurate, consistent and complete information which can be used to develop new businesses, achieve operational excellence and guide decision making. This module examines the managerial and organizational requirements, as well as, the technologies and applications for managing data and information. It addresses the opportunities and the competitive advantage of information technology utilisation to support the organizational processes and provides insight in the decision making process by introducing tools such as CRM, SCM, ERP, and BI. Back to top

Knowledge Technologies for Innovation
This unit provides an introduction to a wide range of knowledge technologies mainly derived from the field of Artificial Intelligence with the aim of examining how they may be used to increase the performance of classic enterprise systems and facilitate quality decision making. It offers an overview of intelligent systems and classic artificial intelligence areas with the purpose of demonstrating their potential for innovation with respect to existing software and services, allowing the student to identify advanced application areas. Back to top

 

Προϋποθέσεις εισαγωγής

Κατεβάστε τις προϋποθέσεις εισαγωγής για τα πτυχιακά προγράμματα - Bachelors (PDF).

 

Διαδικασία εγγραφής

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το πτυχιακό πρόγραμμα BSc (Hons) in Computer Science (Business Informatics), ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής.

 

Ρωτήστε μας!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα και για τις σπουδές στο CITY College επικοινωνήστε μαζί μας
(email: admissions@york.citycollege.eu, τηλ.: 2310 275575, 224186).

 

Ακαδημαϊκό Τμήμα

To Τμήμα Πληροφορικής του CITY College είναι ένα δυναμικό ακαδημαϊκό τμήμα που παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο της Πληροφορικής. Τα προγράμματα σπουδών και η διδασκαλία βασίζονται κατά κύριο λόγο στην ακαδημαϊκή έρευνα καθώς και τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς στους τομείς της Πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών και των τηλεπικοινωνιών.

Στόχος του Τμήματος είναι να προετοιμάσει επιστήμονες ικανούς να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη τεχνολογιών Πληροφορικής και να αντεπεξέλθουν με επαγγελματισμό στις ραγδαίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου. 
Περισσότερα για το Τμήμα Πληροφορικής.

 

Επικοινωνία
με το Τμήμα Πληροφορικής

Κτίριο Λ. Σοφού
Λ. Σοφού 3 (6ος όροφος)
τηλ. 2310 534566, 528450

Διευθύντρια Τμήματος
Δρ Ιωάννα Σταματοπούλου
Email: istamatopoulou@york.citycollege.eu

BCSΤο Τμήμα Πληροφορικής νιώθει περήφανο για την πιστοποίηση των πτυχιακών προγραμμάτων του απο τη BCS (Ένωση Πληροφορικής Βρετανίας). Η πιστοποίηση είναι μία επιβεβαίωση των συνεχών προσπαθειών του τμήματος να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές του. Παρέχει επίσης ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους αποφοίτους μας, ως απόδειξη της ικανότητάς τους στον επαγγελματικό τομέα.

Οι απόφοιτοι των πτυχιακών προγραμμάτων πληρούν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια ώστε να εγγραφούν στη BCS ως Chartered IT Professional (Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Πληροφορικής).

www.bcs.org

Αναγνώριση πτυχίων

Οι τίτλοι σπουδών απονέμονται από το κορυφαίο δημόσιο βρετανικό Πανεπιστήμιο του York και αναγνωρίζονται πλήρως από τη Μεγάλη Βρετανία από τον επίσημο βρετανικό φορέα αναγνώρισης πτυχίων, το UK ENIC – πρώην UK NARIC (αντίστοιχο βρετανικό ΔΟΑΤΑΠ). Οι τίτλοι σπουδών στην Ελλάδα αναγνωρίζονται και έχουν επαγγελματική ισοδυναμία με τους αντίστοιχους τίτλους των αποφοίτων των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Οι απόφοιτοι του CITY College τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην αγορά εργασίας με τους αποφοίτους των δημοσίων ελληνικών πανεπιστημίων και μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για πρόσληψη στο δημόσιο και να εγγράφονται σε επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια. Η αναγνώριση των πτυχίων στην Ελλάδα γίνεται μετά από αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα για την Αναγνώριση των πτυχίων

Το Πτυχίο και οι επίσημοι τίτλοι / πιστοποιητικά που χορηγούνται στους απόφοιτους

 

Στο πρόγραμμα διδάσκουν μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού με εκτενή διδακτική και επαγγελματική εμπειρία. Το διοικητικό προσωπικό υποστηρίζει όλες τις διαδικασίες του τμήματος και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους φοιτητές μας.

Γνωρίστε το προσωπικό του Τμήματος Πληροφορικής

 

επιστροφή
Αναγνώριση και Πιστοποίηση:
Αλλαγή των προτιμήσεων Cookies