Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece

Το Πανεπιστήμιο του York

The University of York

Το βρετανικό Πανεπιστήμιο του York είναι ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, με εξαιρετική ποιότητα διδασκαλίας και καινοτόμο ερευνητικό έργο. Κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στη Βρετανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Είναι μέλος του Russell Group που εκπροσωπείται από 24 εξέχοντα βρετανικά πανεπιστήμια που διακρίνονται για την έρευνα και την ποιότητα των σπουδών τους.

Επίσης, στο Πανεπιστήμιο του York έχει απονεμηθεί Χρυσή Διάκριση (Gold TEF) για την αριστεία στη διδασκαλία (Teaching Excellence Framework). Κατατάσσεται Νο 10 στη Βρετανία για την επιρροή του ερευνητικού του έργου στην κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα (Research Excellence Framework (REF 2014).

Το Πανεπιστήμιο του York δραστηριοποιείται επιστημονικά σε διάφορους τομείς και εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές για τη διερεύνηση και αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων της εποχής μας. Παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικούς δρόμους στην κατανόηση του κόσμου γύρω τους και νέους τρόπους για να συμμετάσχουν στη διαμόρφωσή του. Με καινοτόμα και τολμηρή ματιά επεκτείνει τη δράση του και την επιρροή τους ως κορυφαίο πανεπιστήμιο μέσα από τοπικές και παγκόσμιες συνεργασίες. Τέλος, διευρύνει τις ευκαιρίες προς όλους.

Οι στόχοι του Πανεπιστημίου του York που συνοψίζονται στην έρευνα με εφαρμογή στην κοινωνία, εκπαίδευση με ήθος και έμπνευση (empowering), και θετικές και παραγωγικές συνεργασίες δίνουν τη δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να υλοποιήσει το όραμά του για την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος, και του «κοινού καλού» των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Αριστεία στη διδασκαλία

Το Πανεπιστήμιο του York έχει λάβει Χρυσή Διάκριση (Gold) για την «εξαιρετική διδασκαλία, μάθηση και εφαρμογή της γνώσης»

Στο Πανεπιστήμιο έχει απονεμηθεί Χρυσή Διάκριση για την αριστεία στη διδασκαλία από τον φορέα Teaching Excellence Framework, αποδεικνύοντας ότι παρέχει σταθερά υψηλή ποιότητα διδασκαλίας, διαδραστική μάθηση και εφαρμοζόμενα αποτελέσματα.

Teaching Excellence Framework (TEF)Teaching Excellence Framework (TEF)

 

Αριστεία στην έρευνα

Το Πανεπιστήμιο του York κατατάσσεται Νο 14 στη συνολική του συμβολή και Νο 10 για την επιρροή του ερευνητικού έργου από τον φορέα Research Excellence Framework (REF 2014), σύμφωνα με το Times Higher Education.

Research Excellence Framework (REF)

(Η νέα REF θα εκδοθεί στο 2021)

Το Πανεπιστήμιο του York έχει λάβει 6 φορές το τιμητικό βραβείο Queen’s Anniversary Prize για την έρευνα.

Το Πανεπιστήμιο του York είναι μέλος του Worldwide Universities Network - μια ομάδα 19 πανεπιστημίων από ολόκληρο τον κόσμο με έμφαση στην έρευνα.

Η κατάταξη του Πανεπιστημίου του York στο Ηνωμένο Βασίλειο

 • No 16 - The Guardian 2021
   
 • No 20 - The Times and Sunday Times Good University Guide 2021
   
 • No 22 - The Complete University Guide 2021
   
 • No 16 - Times Higher Education (THE) 2021
   
 • No 21 - QS 2021
   
 • No 3 μεταξύ των Golden Age Universities (πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν πριν 50-80 χρόνια) - Times Higher Education (THE) 2020

Η κατάταξη του Πανεπιστημίου του York παγκοσμίως

Research Excellence Framework (REF)

 

επιστροφή
Αλλαγή των προτιμήσεων Cookies